nieuwbouw - Energieneutraal2020

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

waarom e.neutraal
Energieneutraal bouwen van een NIEUWE woning.  

Als u van plan bent een nieuwe woning te laten bouwen doet u er goed aan zich eens te verdiepen in verschillende bouwsystemen. 
Het is onbegrijpelijk dat mensen die de grootste uitgave van hun leven gaan doen zich niet meer verdiepen in de materie. Niet onderzoeken kan betekenen dat men gaat kiezen voor een verouderde bouwmethode die u veel geld kan gaan kosten: nu al bepalen de energiekosten mede verkoopbaarheid van een woning en dat zal alleen maar toenemen daarnaast kan men voor de rest van de tijd dat men in de nieuwe woning leeft maandelijks veel extra geld moet uitgeven aan verwarmingenergie (om van koelen maar te zwijgen). Verouderde bouwmethodes.
Wat verstaan we onder een verouderde bouwmethode: eigenlijk alles waarbij beton (niet de begane grondvloer maar de wanden en de verdiepingsvloeren) en steenachtigematerialen zoals kalkzandsteen, zogenaamde "isolerende" keramische stenen of gasbeton wordt toegepast. Al deze materoalen laten niet toe dat de (dragende) wanden kunnen worden gebruikt om echte isolaties in te verwerken. De beste methodes om een energiearme, passieve of energieneutrale woning te bouwen zijn zogenaamde hollewand systemen als houtskeletbouw en staalframebouw, waarbij het laatste systeem enkele belangrijke voordelen heeft op het eerste.  


EPC
Ofschoon het een draak van een rekenmodel is dient voor elke nieuw te bouwen een EPC (energieprestatiecoefficient) te worden berekend. Een bouwer die bouwt met verouderde bouwsystemen zal vaak terug grijpen op, voor de opdrachtgever, kostenverhogende maatregelen zoals het inzetten van dure installatieonderdelen als warmtpompen, douche WTW etc. Dit alles om door te kunnen gaan met een achterhaalde manier van bouwen en die ten koste gaat van de kwaliteit van het nieuwe woonhuis.   
  

  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu