waarom e.neutraal - Energieneutraal2020

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

waarom e.neutraal
Waarom Energieneutraal? 

Laten we beginnen met een statement: elke woning kan energieneutraal gemaakt worden, of dat nu een bestaande woning of een nieuw te bouwen woning is. Het is een kwestie van het volgen van een paar simpele regels en logisch nadenken: met name bij het laten bouwen van een nieuwbouwwoning kunt namelijk door verkeerde keuzes, onnodig geld gaan uitgeven. We gaan u helpen om dat te voorkomen!

for the record: Energieneutraal kan ook gewoon mooi zijn. We besteden op deze website aandacht aan 4 zaken waar u mee te maken kunt krijgen als u de stap naar energieneutraal wonen wilt gaan maken. 

  • Isoleren
  • Verwarming
  • Warm tapwater
  • Electriciteit 

Voor zowel Verbouwen als Nieuwbouwen geld: kijk eerst naar de isolatie. We gaan u niet vermoeien met allerlei wetenschappelijke zaken maar de zogenaamde TRIAS ENERGETICA willen wij u niet onthouden. Simpel gezegd houdt die in: Eerst de behoefte aan energie naar beneden brengen en dan pas de volgende maatregelen nemen. Met de behoefte wordt bedoeld: de hoeveelheid energie die u afneemt, dat kan Gas, Centraal opgewekte warmte, (beter bekend als  Stadsverwarming) of electriciteit zijn. Onder ziet u schematisch de trais energetica weergegeven.Waarom energieneutraal in 2020?
Als onderdeel van het grote Europa heeft ook Nederland zijn deel bij te dragen in het terugdringen van de Europese CO2 uitstoot. in 2020 moet er 20 % CO2 uitstoot minder zijn. Denkt u echter nu niet dat Nederland altijd en overal haantje de voorste wil zijn: in dit thema horen we bij de achterlopers, maar dat terzijde. Daar begon het dus allemaal mee. Als u daarover meer wilt lezen kunt u bijvoorbeeld de website Milieucentraal bezoeken. Kort genomen: als we minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken wordt er ook automatisch minder CO2 uitgestoten. Parallel daaraan is er ook het thema dat juist die fossiele  brandstoffen opraken. De overheid neemt allerlei maatregelen en één daarvan is dat men eigenaren van gebouwen (dus ook u) dwingt zuiniger met energie om te gaan. 

Het maakt verschil of een bestaande of en nieuwe woning energineutraal wilt laten bouwen. Om u van de juiste informatie te voorzien kunt u nu een keus maken. Kies onder en ga naar de juiste startpagina. 

  
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu